9 maj 2017

Utmaningarna tog Carina till Confido

Carina har jobbat på Confido i drygt tre år. Det var längtan efter nya utmaningar och spännande arbetsuppgifter som tog henne till kontoret på Deltavägen. Carina trivs mycket bra med sin roll som auktoriserad redovisningskonsult och uppskattar friheten i sitt arbete.

Hur kommer det sig att du började jobba på Confido?
Jag började på Confido i juni förra året. Innan hade jag varit länge på en annan firma men kände att jag ville testa på något nytt. Jag sökte lite på nätet och hittade Confido som jag tyckte lät spännande. Jag visste att det var ett företag som Rolf Dahlberg höll på att bygga upp och jag tyckte det kändes som en kul utmaning.

Vad innebär din tjänst som auktoriserad redovisningskonsult?
Jag gör allt från löpande bokföring till bokslut och deklarationer. Jag har varit i branschen i över tjugofem år och har bra koll på läget. Auktoriserad redovisningskonsult innebär just det, att man har ett visst antal års erfarenhet.

Hur trivs du med ditt jobb?
Jag trivs jättebra. Det var verkligen rätt steg att börja jobba här och det känns toppen. Lokalerna, jobbarkompisarna och arbetsuppgifterna passar mig bra och Rolf är väldigt framåt och utvecklar hela tiden företaget.

Hur ser din arbetsdag ut?
Nu på våren är det alltid mycket med alla deklarationer och bokslut, men här på Confido har man stor frihet i att själv lägga upp sina dagar och planera in sina kunder. Jag har mycket kontakt med kunderna och det är väldigt roligt att kunna bygga upp långa och starka relationer med dem.

Confido har vuxit mycket under det senaste året. Vad tror du att denna framgång beror på?
Jag tror det har mycket att göra med Rolf, han har ett känt namn och ett stort nätverk, vilket gör att vi får mycket förfrågningar och många kunder. Vi har också blivit mer synliga och satsat en del på marknadsföring.

Vad är det för utmaningar som finns i branschen?
Branschen förändras hela tiden och man har en mer konsulterande roll idag. Det handlar inte bara om att ha hand om redovisning och bokföring utan även att rådgöra med kunder. Sedan jobbar man också mer digitalt idag än tidigare, vilket underlättar det dagliga arbetet då man minskar pappersmängden och istället kan ha allt digitalt i molnet.

Vad skulle du säga till någon som funderar på att jobba på Confido?
Sök! Confido är en spännande arbetsplats och man känner verkligen att det är ett företag som växer och utvecklas. Sedan jag började här har flera nya kollegor tillkommit och vi har alltid väldigt roligt tillsammans när vi jobbar.


Se alla nyheter