Rolf Dahlberg

5 augusti 2017

Variationen och samarbetet lyfter Confido

Åsa Bergljung är auktoriserad redovisningskonsult och har arbetat på Confido i ungefär ett halvår. Hon trivs mycket bra med sina arbetsuppgifter och har en nära kontakt med sina kunder. Varför valde du att börja jobba på Confido? Jag och min familj flyttade till Växjö för tre år sedan. Till en början pendlade jag till mitt...

Läs mer

Åsa Bergljung är auktoriserad redovisningskonsult och har arbetat på Confido i ungefär ett halvår. Hon trivs mycket bra med sina arbetsuppgifter och har en nära kontakt med sina kunder.

Varför valde du att börja jobba på Confido?
Jag och min familj flyttade till Växjö för tre år sedan. Till en början pendlade jag till mitt tidigare jobb i Vetlanda men efter ett tag kände jag att jag vill börja arbeta i Växjö. Jag letade runt lite och fastnade för Confido. Det hade ett bra rykte, var duktiga och också väldigt trevliga.

Hur skiljer sig Confido från tidigare arbetsplatser?
Här får man en tydligare helhet och man är mer involverad i kunderna. Som anställd på Confido har man många olika arbetsuppgifter och jobbar tätt tillsammans med de andra i gruppen.

Vad innebär din tjänst som auktoriserad redovisningskonsult?
Auktoriserad redovisningskonsult innebär att man är redovisningskonsult med ett visst antal års erfarenhet. Jag sköter löpande redovisning, bokslut och deklarationer för framförallt mindre aktiebolag och enskilda firmor. Jag arbetar med många blandade kunder och verksamheter i olika branscher.

Confido har växt mycket under det senaste åren. Varför tror du denna framgång beror på?
Rolf jobbar mycket marknadsföring och han är väldigt mycket ute och ser till att vi syns på rätt ställen. Det är viktigt att vi visar vad vi kan och vad vi gör, så vårt koncept fastnar hos människor. Confido består av många bra och kompetenta medarbetare som arbetar tätt tillsammans.

Hur har yrket förändrats sedan du startade för över tjugo år sedan?
Det är mer digitaliserat idag än förut. Kunderna idag är vana att få information direkt och det gäller även redovisning. De gäller att man har de system och digitala möjligheter som kunderna kräver. Nuförtiden är det mer än bara siffror som är viktigt för kunderna, de vänder sig ofta till oss för olika typer av rådgivning.

Vad skulle du säga till någon som fundera på att börja jobba på Confido?
På Confido har man väldigt varierande arbetsuppgifter. Beroende på vad du har för kunskap och intressen kan du plocka ihop de arbetsuppgifter som passar dig bäst. Det finns många möjligheter på Confido och vi är väldigt trevligt gäng som jobbar här.

Rolf Dahlberg

25 juli 2017

Bedragarna utnyttjar ledigheterna!

Viktigt att vi har ordentliga rutiner på kontoret, så de som jobbar vet vad de ska göra och inte göra. Bedragare som Bolagsupplysningen utnyttjar situationen under semesterperioden genom att skicka ut blanketter om adressuppdateringar mm. Det ser ut som det är gratis, men om man skriver på och skickar in, så har man tecknat sig...

Läs mer

Viktigt att vi har ordentliga rutiner på kontoret, så de som jobbar vet vad de ska göra och inte göra. Bedragare som Bolagsupplysningen utnyttjar situationen under semesterperioden genom att skicka ut blanketter om adressuppdateringar mm. Det ser ut som det är gratis, men om man skriver på och skickar in, så har man tecknat sig för ett abonnemang på 4.795kr per år plus moms. Viktigt att medarbetarna är informerade om vad de ska göra och inte göra.

Ha en fortsatt trevlig sommar!
Rolf

Rolf Dahlberg

7 juli 2017

Vi önskar alla en riktigt skön sommar!

Nu är sommaren här (även om den har börjat lite försiktigt) och semestrarna börjar även för oss på Confido Redovisning. Det ska bli skönt att efter ett hektiskt första halvår kunna koppla av och ladda om batterierna inför andra halvåret. Nu är det som i alla serviceyrken att några av oss kommer att finnas på...

Läs mer

Nu är sommaren här (även om den har börjat lite försiktigt) och semestrarna börjar även för oss på Confido Redovisning. Det ska bli skönt att efter ett hektiskt första halvår kunna koppla av och ladda om batterierna inför andra halvåret. Nu är det som i alla serviceyrken att några av oss kommer att finnas på plats under  semestern för att ta hand om våra kunders löner och redovisning av skatter, om nu någon blev lite orolig. Vi har alltså semesterstängt v28, 29 och 30, vilket innebär att kontoret är helt stängt.

Vi har under 2017 anställt ytterligare en ny medarbetare, Daniel Gustafsson, som börjar efter sommaren. Men vi fortsätter att rekrytera för att möta efterfrågan på våra tjänster och fortsätta att erbjuda lösningar som bidrar till att våra kunder får tid över till mer affärer och mer fritid. Ett område som vi brinner extra för är löneadministrationen. Det är viktigt att det blir rätt samt att löner och avgifter betalas i tid.

Vi önskar er alla en riktigt skön och avkopplande sommar !
Rolf, Lars, Åsa L, Christina, Caroline, Besa, Elin, Carina, Åsa B, Lena, Sune och Roland.

Rolf Dahlberg

30 juni 2017

Välkommen Daniel Gustafsson!

Vi har nu anställt Daniel Gustafsson som redovisningskonsult och han börjar hos oss efter sommaren. Daniel blir ett värdefullt tillskott hos oss och vi hälsar honom hjärtligt välkommen!

Vi har nu anställt Daniel Gustafsson som redovisningskonsult och han börjar hos oss efter sommaren. Daniel blir ett värdefullt tillskott hos oss och vi hälsar honom hjärtligt välkommen!

Rolf Dahlberg

26 juni 2017

Bluffakturorna igen!

Nu är skojarna igång igen! Tidningen Driva egets läsare har hört av sig till tidningen och varnat för att Bolagsupplysningen skickat ut en ny omgång med bluffakturor. När semestertiderna närmar sig är det lätt att det kan gå lite snabbt med den administrativa hanteringen. Det gäller att ha bra rutiner så att bluffakturorna inte slipper igenom...

Läs mer

Nu är skojarna igång igen! Tidningen Driva egets läsare har hört av sig till tidningen och varnat för att Bolagsupplysningen skickat ut en ny omgång med bluffakturor.

När semestertiderna närmar sig är det lätt att det kan gå lite snabbt med den administrativa hanteringen. Det gäller att ha bra rutiner så att bluffakturorna inte slipper igenom rutinerna och blir betalda. Speciell viktigt är det att ha bra rutiner runt ledigheter eftersom då ökar aktiviteterna och ordinarie bemanning är kanske ledig. Viktigt att inte bli stressad utan alltid kolla att det är riktiga krav, vad är villkoren och är det ett seriöst företag som står bakom kravet/förslaget. Tyvärr tar inte fakturaskojarna semester, så var lite extra vaksam i sommar.

 

Kolla mer på tidningen Driva Eget

 

Rolf Dahlberg

22 juni 2017

Glad midsommar!

Vi ser framemot att traditionsenligt fira midsommarafton, som är en Sveriges kanske största helger och som firas med dans runt midsommarstången, sill med tillbehör, jordgubbstårta och i trevligt sällskap. Och förhoppningsvis i skönt väder! Glad midsommar från oss alla på Confido Redovisning!

Vi ser framemot att traditionsenligt fira midsommarafton, som är en Sveriges kanske största helger och som firas med dans runt midsommarstången, sill med tillbehör, jordgubbstårta och i trevligt sällskap. Och förhoppningsvis i skönt väder!

Glad midsommar från oss alla på Confido Redovisning!

Rolf Dahlberg

9 maj 2017

Utmaningarna tog Carina till Confido

Carina har jobbat på Confido i drygt ett år. Det var längtan efter nya utmaningar och spännande arbetsuppgifter som tog henne till kontoret på Deltavägen. Carina trivs mycket bra med sin roll som auktoriserad redovisningskonsult och uppskattar friheten i sitt arbete.

Hur kommer det sig att du började jobba på Confido?

Läs mer

Carina har jobbat på Confido i drygt ett år. Det var längtan efter nya utmaningar och spännande arbetsuppgifter som tog henne till kontoret på Deltavägen. Carina trivs mycket bra med sin roll som auktoriserad redovisningskonsult och uppskattar friheten i sitt arbete.

Hur kommer det sig att du började jobba på Confido?
Jag började på Confido i juni förra året. Innan hade jag varit länge på en annan firma men kände att jag ville testa på något nytt. Jag sökte lite på nätet och hittade Confido som jag tyckte lät spännande. Jag visste att det var ett företag som Rolf Dahlberg höll på att bygga upp och jag tyckte det kändes som en kul utmaning.

Vad innebär din tjänst som auktoriserad redovisningskonsult?
Jag gör allt från löpande bokföring till bokslut och deklarationer. Jag har varit i branschen i över tjugofem år och har bra koll på läget. Auktoriserad redovisningskonsult innebär just det, att man har ett visst antal års erfarenhet.

Hur trivs du med ditt jobb?
Jag trivs jättebra. Det var verkligen rätt steg att börja jobba här och det känns toppen. Lokalerna, jobbarkompisarna och arbetsuppgifterna passar mig bra och Rolf är väldigt framåt och utvecklar hela tiden företaget.

Hur ser din arbetsdag ut?
Nu på våren är det alltid mycket med alla deklarationer och bokslut, men här på Confido har man stor frihet i att själv lägga upp sina dagar och planera in sina kunder. Jag har mycket kontakt med kunderna och det är väldigt roligt att kunna bygga upp långa och starka relationer med dem.

Confido har vuxit mycket under det senaste året. Vad tror du att denna framgång beror på?
Jag tror det har mycket att göra med Rolf, han har ett känt namn och ett stort nätverk, vilket gör att vi får mycket förfrågningar och många kunder. Vi har också blivit mer synliga och satsat en del på marknadsföring.

Vad är det för utmaningar som finns i branschen?
Branschen förändras hela tiden och man har en mer konsulterande roll idag. Det handlar inte bara om att ha hand om redovisning och bokföring utan även att rådgöra med kunder. Sedan jobbar man också mer digitalt idag än tidigare, vilket underlättar det dagliga arbetet då man minskar pappersmängden och istället kan ha allt digitalt i molnet.

Vad skulle du säga till någon som funderar på att jobba på Confido?
Sök! Confido är en spännande arbetsplats och man känner verkligen att det är ett företag som växer och utvecklas. Sedan jag började här har flera nya kollegor tillkommit och vi har alltid väldigt roligt tillsammans när vi jobbar.

Rolf Dahlberg

8 maj 2017

Vi hälsar OM-koncernen (JGA) välkomna som ny kund!

Vi hälsar OM Andersson-koncernen med bolagen JG Anderssons Söner AB, JGA Skog AB och JGA Emballage AB välkomna som ny kund hos oss. Koncernen, som i dagligt tal är kallas JGA, är välkända inom skogsnäringen och trävaruindustrin. Vårt uppdrag blir att ta hand om löneadministrationen för koncernens drygt 100 medarbetare under ett längre vikariat....

Läs mer

Vi hälsar OM Andersson-koncernen med bolagen JG Anderssons Söner AB, JGA Skog AB och JGA Emballage AB välkomna som ny kund hos oss. Koncernen, som i dagligt tal är kallas JGA, är välkända inom skogsnäringen och trävaruindustrin. Vårt uppdrag blir att ta hand om löneadministrationen
för koncernens drygt 100 medarbetare under ett längre vikariat. Ett spännande uppdrag åt en intressant koncern. Vi tackar för förtroendet!